Masz pytania? Zadzwoń!

(+48) 77 457 75 99 lub NAPISZ DO NAS

 
Artykuły
Zobacz wszystkie artykuły...
Zmiana stawek VAT od 01.04.2024

Na stronie Ministerstwa Finansów pojawił się komunikat, w którym poinformowano o decyzji o nieprzedłużaniu po 31 marca 2024 r. okresowego obniżenia stawki VAT na podstawowe produkty spożywcze

 

Kasa fiskalna za 300 zł?

Ceny kas fiskalnych wahają się średnio od ok. 1300 - 3000 zł netto, a drukarek fiskalnych od ok. 2000 - 3500 zł netto. Czy to jest całkowity i realny koszt zakupu? A może da się kupić kasę fiskalną za 300 zł? Sprawdź jaki jest realny koszt zakupu kasy fiskalnej...

Produkt dnia
Wyłącznik prądu eLOCK M1 - na karty zbliżeniowe Mifare 13,56 MHz
Wyłącznik prądu eLOCK M1 - na karty zbliżeniowe Mifare 13,56 MHz

153,75 zł

Cena regularna: 183,27 zł

Najniższa cena: 146,37 zł

125,00 zł

Cena regularna: 149,00 zł

Najniższa cena: 119,00 zł
Kasa fiskalna - Elzab K10 ONLINE
Kasa fiskalna - Elzab K10 ONLINE

2 078,70 zł

1 690,00 zł

Waga etykietująca DIGI SM-5100EV
Waga etykietująca DIGI SM-5100EV

5 805,60 zł

4 720,00 zł

szt.
Karta zbliżeniowa Mifare Be-Tech z nadrukiem
Karta zbliżeniowa Mifare Be-Tech z nadrukiem

4,92 zł

4,00 zł

szt.
Zestaw: Kompletne stanowisko POS dla gastronomii
Zestaw: Kompletne stanowisko POS dla gastronomii

12 863,34 zł

10 458,00 zł

Zestaw POS SOGA XS - super oferta!!!
Zestaw POS SOGA XS - super oferta!!!

5 448,90 zł

4 430,00 zł

szt.
Zestaw P20 - 20 szt - pager/coaster
Zestaw P20 - 20 szt - pager/coaster

2 212,77 zł

1 799,00 zł

szt.
ACLAS KOS_ON - Kasa ONLINE
ACLAS KOS_ON - Kasa ONLINE

1 536,27 zł

1 249,00 zł

Program gastronomiczny Gastro SZEF

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: ok. 1 dzień roboczy
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 2 447,70 zł

Cena regularna:

2447.70
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 1 990,00 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena średnia: 3.5
Producent: SOFTECH
Kod produktu: Gastro SZEF

Opis

Największe zalety:
  • rozliczanie gospodarki magazynowej na podstawie receptur do potraw
  • współpraca z modułem sprzedaży na ekranach dotykowych Gastro POS, oraz modułem recepcji hotelowej CHART Hotel
  • możliwość rozliczania sprzedaży z kasy fiskalnej
Typowe zastosowanie:
  • średnie i duże placówki gastronomiczne, którym zależy na rozliczaniu stanów magazynowych surowców i produktów
  • lodziarnie, kawiarnie, puby, restauracje, hotele
Zobacz również:
  • Terminale POS
  • Drukarki bonowe
  • Pagery
  • Poradnik zakupow
  • Wagi sklepowe
  • Usługi
  • Przepisy fiskalne
  • Schemat zastosowania

Gastro Szef to oprogramowanie dla gastronomii umożliwiające prowadzenie gospodarki magazynowej wraz z kontrolowaniem procesu produkcji. Program wraz z przepływem towaru od przyjęcia na magazyn do wydania w kuchni lub na barze, kontroluje jego ilości, eliminując możliwości nadużyć oraz pozwala na wydruk niezbędnych dokumentów magazynowych.
Tworzenie tzw. kart kalkulacyjnych sprawia, że błyskawicznie wyliczane są marże, food cost, kosztorysy nie tylko na proste potrawy, ale także i w stosunku do wyrafinowanych zestawów daniowych. Korzystając ze stworzonych już kart, łatwo dokonywać w nich modyfikacji, tworząc nowe potrawy, przy zachowaniu istniejących proporcji. W taki sposób można szybko sporządzić menu dla grup oraz sprawdzić czy planowana impreza będzie zadowalająca pod względem oczekiwanej marży.

System daje możliwości kontrolowania stanów minimalnych, sygnalizując z odpowiednim wyprzedzeniem konieczność dokonania zakupów surowców. Umożliwia trzymanie w ryzach także dostawców, pozwalając na porównanie cen ostatnich dostaw i sygnalizując ewentualne zmniejszenie marży przy rosnącej cenie zakupów. Współpraca z programem sprzedaży na ekranach dotykowych Gastro POS umożliwia także tworzenie i drukowanie raportów dotyczących pracy kelnerów, pozwalając na analizę sprzedaży oraz prowizji.

Ceny licencji i modułów - kupując przez stronę www, otrzymasz 10% rabatu

    Ceny katalogowe
Rodzaj licencji Wersja / moduł Cena netto Cena brutto
Program Gastro SZEF obsługa 1 stanowiska sprzedaży 1 790 zł 2 201,70 zł
obsługa każdego dodatkowego stanowiska sprzedaży - dopłata  690 zł 848,70 zł
Powyższe ceny stanowią opłatę jednorazową za program Gastro SZEF. Program nabywany jest na okres bezterminowy, Kupując licencje należy wybrać z ilu stanowisk sprzedaży chcemy rozliczać stany magazynowe.
       
Interfejs do programu współpraca z programem finansowo-księgowym
eksport danych do programu księgowego
1490 zł 1 832,70 zł
       
Aktualizacje programu wykupione do 13 m-cy od daty zakupu 20% wartości programu
wykupione po 13 m-cach od daty zakupu 30% wartości programu
Przez 1 rok od zakupu program można aktualizować bezpłatnie, po roku program będzie działał dalej ale bez możliwości aktualizacji, chyba że wykupimy abonament


Program Gastro SZEF może być zainstalowany na dowolnej ilości komputerów pracujących na wspólnej bazie danych. Kupując licencję musimy wybrać z ilu punktów sprzedaży program ma ściągać dane (stanowisk Gastro POS, Chart Hotel).

Funkcje programu Gastro SZEF

Rozliczanie magazynów i zużycia surowców w lokalu gastronomicznym

  • prowadzenie gospodarki wielomagazynowej,
  • obsługa placówek posiadających wiele lokalizacji zdalnych,
  • pozwala na wprowadzanie dokumentów dostaw PZ, przesunięć międzymagazynowych MM, rozchodów wewnętrznych, dokumentów z produkcji i ze sprzedaży;
  • informacja o stanach minimalnych, maksymalnych i zalegających magazyny;
  • informacja o stanach magazynowych bieżących i archiwalnych (na dowolny dzień);
  • informacje o wszelkich zmianach stanów magazynowych (np. PZ, MM, rozchód, itp.);
  • wykonywanie rozchodów FIFO ze sprzedaży w/g zadanych receptur do potraw.


Kontrola kosztów - Food Cost

  • prezentacja zużycia surowców na podstawie kart kalkulacyjnych;
  • możliwość porównania sprzedaży z kosztem;
  • wyliczanie cen kalkulacyjnych potraw, według rzeczywistych kosztów zakupu surowców (na podstawie receptur);
  • automatyczne wyliczenie marży potrawy wraz z sygnalizacją przekroczenia zakładanego przedziału marży optymalnej;


Rozliczanie produkcji gastronomicznej

  • możliwość tworzenia wyrobów gotowych (np. pierogi) lub półproduktów (np. sos grzybowy, ciasto na pizze);
  • posiada raporty produkcji dziennej;
  • informacja o zmianach cen zakupu surowca w stosunku do poprzednich dostaw (kontrola dostaw),
  • informacja o składnikach brakujących do przygotowania potraw.


Zaawansowana obsługa zamówień

  • uzgadnia ceny i dostawy (PZ) z fakturami VAT dostawców;
  • umożliwia analizę zapotrzebowania na surowce;
  • posiada moduł automatycznych zamówień;


Inwentaryzacje

  • umożliwia wprowadzanie dostaw metodą elektroniczną z plików lub inwentaryzatorów
  • umożliwia wprowadzanie dokumentów MM, SN za pomocą inwentaryzatora


Usprawnienie zarządzania lokalem

  • prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty;
  • posiada moduł naliczania prowizji dla pracowników (np. od obrotu lub za sprzedaż konkretych produktów);


Rozliczenia i rabaty

  • kontroluje terminy płatności oraz wartość zobowiązań wobec dostawców i odbiorców;
  • kontroluje i prezentuje sprzedaż na karty rabatowe przy współpracy z Gastro POS;


Planowanie imprez

  • możliwość planowania imprez (wyliczanie kosztu imprezy, kosztu na osobę, zysku oraz marży)
  • możliwość wydrukowania oferty dla klienta (wraz z ustalonym menu oraz ceną imprezy)
  • wystawianie asygnat magazynowych do zatwierdzonych imprez (lista produktów potrzebnych na przygotowanie danej imprezy);


Wystawianie faktur

  • możliwość wystawiania faktur VAT (bezpośrednio oraz do paragonu np. z Gastro POS)
  • automatyczne zamienianie nazw towarów i usług np. na "Usługa gastronomiczna 23%"


Przejrzyste raporty

  • umożliwia przejrzystą prezentację sprzedaży potraw, napoi, itp. w poszczególnych punktach sprzedaży wg różnych kryteriów i przekrojów;
  • wylicza wartość przychodów, rozchodów, sprzedaży w cenach zakupu i sprzedaży oraz osiągniętą marżę na każdy dzień i miesiąc.
  • szczegółowe raportowanie stanowisk sprzedaży Gastro (raport podglądowy z POS)


Obsługa gastronomii zamkniętej

  • umożliwia prowadzenie diet, jadłospisów i asygnat (moduł gastronomii zamkniętej);
  • prowadzi raporty żywienia dla gastronomii zamkniętej;


Współpraca z programami księgowymi i kasami fiskalnymi

  • umożliwia eksport danych do systemów finansowo księgowych;
    • Sun,
    • Exact,
    • Symfonia,
    • Raks,
    • CDN KH,
    • CDN Optima ver. 9.x,
    • Navision,
    • Trawers,
    • ProFINN2000,
    • Teta,
    • Rewizor.
  • Współpracuje z kasami fiskalnymi:
    • SHARP ER-457PF/PN,
    • SHARP ER-A277,
    • ELZAB Alfa, Delta, Jota, Mini,
    • APOLLO.RES;
    • POSNET BINGO;
    • POSNET COMBO;
  • umożliwia eksport bazy towarowej do programu hotelowego CHART Hotel;
  • umożliwia eksport danych do plików: xls, txt, dbf, xml.

Dane techniczne

Przeznaczenie programu Zarządzanie hotelem / lokalem gastronoczmicznym

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Akcesoria dodatkowe

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne), pod warunkiem że nie zawierają treści reklamowych (do innych produktów/stron) lub obraźliwych

Co wybrać
 

Nie wiesz który produkt wybrać?

Skorzystaj z przygotowanego poradnika, w którym opisano najistotniejsze różnice między produktami oraz praktyczne wskazówki dla kupujących. Dowiesz się na co zwracać uwagę przy zakupie m.in. kasy fiskalnej, wagi sklepowej oraz innych produktów z naszej oferty.

zobacz więcej Poradnik kupującego

 

Blog chmura tagów
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl